doelen

Doelen van Het Adviesbureau

Leerlingen uit de onderbouw van het HAVO/VWO werken als onderzoekers en ontwerpers voor echte opdrachtgevers. Opdrachtgevers kunnen zijn: gemeente, bedrijven, particulieren en vervolgopleidingen. De opdrachten betreffen…

Lees meer…

citylablogo150

Het Adviesbureau in Rotterdam

In Rotterdam willen we dat leerlingen leren onderzoeken, en alles wat daarbij hoort.  We willen ook dat leerlingen zien dat er buiten hun directe leefwereld belangstelling voor hen is,  en dat zij daar iets kunnen betekenen.

Lees meer…

De deelnemende scholen en het projectteam

De deelnemende scholen en de ondersteuning vanuit Bureau Educatief Ontwerpen – Worldschool team.

Lees meer…

raadzaalleeuwarden

Het Adviesbureau en de Worldschool doorgaande leerlijn voor onderzoek en maatschappelijke betrokkenheid

De Worldschool doorgaande leerlijn voor onderzoek en maatschappelijke betrokkenheid is gebaseerd op het principe van concentrische opbouw. Dat wil zeggen, …

Lees meer…

voorbeeldenvanopdrachten

Voorbeelden van opdrachten

Voorbeelden enkele opdrachten die buitenschoolse opdrachtgevers voor leerlingen hebben, alleen ten behoeve van beeldvorming en inspiratie.

Lees meer…

opdrachtgevers

Opdrachtgevers: aan wie kun je denken en waarom doen ze mee?

Docenten die voor het eerst naar opdrachtgevers voor leerlingen zoeken, zien er soms behoorlijk tegen op.  Maar het is makkelijker, en vooral plezieriger werk dan het wellicht lijkt.

Lees meer…

Soorten Adviesbureau's

Er zijn verschillende soorten adviesbureau’s. Het gaat voor leerlingen van los gehanteerd idee tot een volwaardige organisatie.

adviesbureau-wethouderklein

Het adviesbureau als verhalend ontwerp

Verhalend ontwerpen is een intrigerende, activerende didactiek. Leerlingen maken fictieve of ‘real life stories’ mee, en zijn in deze verhalen vaak zelf de hoofdpersonen.

Lees meer…

echtadviesbureauopschool

Een echt adviesbureau op school

Een echt adviesbureau op school kan verschillende vormen aannemen. Je hoeft daar van te voren niet over te beslissen: je kunt het idee gewoon laten groeien.

Lees meer…

breedstartadviesbureau1240x452

Het digitale adviesbureau

Het digitale adviesbureau is een website. Leerlingen en docenten van deelnemende scholen kunnen er opdrachten inzien en kiezen; docenten kunnen er eigen opdrachten in plaatsen en …

Lees meer…