Gisteren ging op het Wolfert College in Rotterdam Het Adviesbureau van start. Al in de onderbouw gaan jonge HAVO en VWO leerlingen aan het werk voor echte opdrachtgevers uit de stad. Ze doen onderzoek om te helpen bij het oplossen van levensechte kwesties.

 

 

Gisteren bij het Wolfert College waren opdrachtgevers aanwezig van Het Havenbedrijf, Rotterdam/TheHague Airport, Verzorgingstehuis Aafje en PostNL. De opdrachtgevers zijn natuurlijk niet gewend om leerlingen in te schakelen. Daarom hebben de leerlingen eerst eigen adviesbureau’s opgericht. ‘Emotive advisor’, ‘Honest’, coWso (‘Communication is the key to society’), Nature4You en nog vele andere! De adviesbureau’s verzorgden indrukwekkende pitches voor de opdrachtgevers. Daarna werden de opdrachten doorgesproken. Waarom schrijven jongeren steeds minder brieven, en zouden ze te verleiden zijn om dat wel te gaan doen? Op ons vliegveld moeten mensen soms lang wachten en we zoeken naar iets om dat voor kinderen leuker te maken; maken jullie een ontwerp? En zo verder… Echt mooi om mee te maken hoe gretig en goed voorbereid de adviesbureau’s met hun opdrachtgevers in gesprek gingen. Een mooie start van de komende werkzaamheden van de adviesbureau’s op het Wolfert College.

 

En dit is alleen nog maar het begin! In Rotterdam beginnen ook het Laurens Lyceum, Guido de Bres, het Schreuder College en het Marnix Gymnasium met Het Adviesbureau. Wie volgt? Scholen van nu horen midden in de samenleving te staan!

In Rotterdam wordt het project uitgevoerd met steun van CityLab010.