Op 21 december 2016 vond op het Wolfert College de kick off van Het Adviesbureau plaats. Rond de vijftig adviseur-onderzoekers van de tweede klassen gingen voor het eerst aan het werk. De eerste opdrachtgevers waren bij de kick off aanwezig.

Eerst hebben de adviseur-onderzoekers eigen adviesbureau’s opgericht. Zo krijgt hun werk straks een professionele uitstraling. Namen van adviesbureau’s werden bedacht, schetsen van een logo gemaakt en ook ontstonden aantrekkelijke slogans.

Daarna meldden zich de eerste opdrachtgevers. Nathan van der Veer en Rob van Montfoort van de Stichting Maakotheek vertelden over de opdracht die zij bij de adviesbureau’s willen uitzetten. Kan het plastic afval van de eigen school op een rendabele manier worden hergebruikt als basismateriaal voor een 3D printer van de school?

Er kleven nogal wat extra vragen aan deze opdracht. Daarom bogen de adviseur-onderzoekers zich eerst over de vraag welke vragen de opdracht oproept. Een eerste discussie met de opdrachtgevers leverde duidelijkheid over het belang van de opdracht en ook konden eerste vragen over soorten plastic worden beantwoord.

Het was een hele mooie middag!
Bekijk hieronder de foto’s.

Programma:

13.30 uur – Opening van Het Adviesbureau

14.00 uur – Oprichting van een eigen adviesbureau op het Wolfert College

14.45 uur Plenair:
– presentatie van eerste schetsen;
– introductie van de eerste opdracht van de Stichting Maakotheek.

15.15 uur – De medewerkers van de adviesbureau’s buigen zich in groepen over de eerste opdracht

16.00 uur – Afsluiting